top of page

Mire jó a kurkuma

A kurkuma, más néven kurkumin, egy gyömbérfélék családjába tartozó növény, amely őshonos Dél-Ázsiában, különösen Indiában és Indonéziában. Az egészségügyi előnyei miatt azonban széles körben elterjedt és felhasználták az egész világon.


Kurkuma hatékony gyógynövény a gyulladások ellen
Kurkuma hatékony gyógynövény a gyulladások ellen ViaWellDo

Használat: A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin, amely erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a gyógynövény hozzájárulhat az egészséges táplálkozáshoz számos módon:

  1. Fűszerként: A kurkumát gyakran fűszereként használják a világ különböző konyháiban. Kiváló íz- és színezetadót jelent az ételeknek, például curry-kben, rizsételekben és szószokban.

  2. Teaként: A kurkumát teaként is fogyaszthatod. A kurkumatea frissítő és élénkítő hatással rendelkezik, emellett segíthet az emésztési problémák enyhítésében és a gyulladások csökkentésében.

  3. Táplálékkiegészítőkben: Kurkumát tartalmazó táplálékkiegészítőket is elérhetőek a piacon. Ezek a készítmények többnyire kurkumin kivonatot tartalmaznak, amelyek segíthetnek az ízületi gyulladás, az emésztési rendellenességek és az immunrendszer erősítése terén.

  4. Kurkuma olajként: A kurkumából kinyert olajat gyakran használják bőrápoló termékekben. Ez az olaj táplálja és hidratálja a bőrt, valamint segíthet az akne, a kiütések és a bőrgyulladások kezelésében.

Az alábbi linken megtalálod az egyik legtisztább, és legmagasabb hatóanyagtartalmú kurkumin esszenciaolaj terméket, melyet univerzálisan használhatsz az életed számos területén. Pillants rá



Fontos megjegyezni, hogy a kurkuma fogyasztása előtt mindig konzultálj orvosoddal vagy táplálkozási szakemberrel, különösen akkor, ha bármilyen egészségügyi problémád van vagy gyógyszereket szedsz.


Összességében a kurkuma egy rendkívül hasznos gyógynövény, amely támogatja az egészséges táplálkozást. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai révén hozzájárulhat az egészség fenntartásához és a betegségek megelőzéséhez.


Csatlakozz közösségünkhöz és haladj velünk lépésről lépésre a testi-lelki egészséged kialakításának útján!


Ha kíváncsi a hasznos gyógynövények egészségre gyakorolt pozitív hatásaira és leghatékonyabb felhasználási módjaira, látogass el a valamelyik következő esszenciaélmény eseményünkre, vagy online kerekasztal beszélgetésünkre! Eseménynaptárunkat itt találod >> https://www.viawelldo.com/esemenyek


A kurkuma illóolaj jótékony hatásairól, alkalmazásáról , ha bővebb információt szeretnél, keress bátran 30/235-7066



Egészségünkre!!

11 views0 comments

Comentários


bottom of page